16 noviembre 2008

La UGT intenta de rebentar l'assemblea de CCOO

Una dotzena de persones aproximadament, alienes a l’ajuntament i encapçalades pels secretaris generals de la federació de serveis públics de la UGT de Catalunya i la comarca, intenten rebentar l’assemblea de treballadors/res de l’Ajuntament convocada per CCOO el passat divendres 24 al Centre Cultural La Marineta.


El passat divendres, poc abans d’iniciar-se l’assemblea general que CCOO teníem convocada per informar i debatre els diferents punts de l’ordre del dia, un grup de persones que no eren treballadors/res de l’ajuntament van intentar entrar a l’assemblea per, segons ells, assessorar als companys de la UGT.

Finalment es va aconseguir que aquestes persones marxessin entrant, com no podia ser d’una altra manera, els treballadors i treballadores de la casa entre els que sí es trobaven la delegada LOLS i dos dirigents més de la secció sindical de la UGT de l’ajuntament.

Un cop feta l’assemblea, on més d’una setantena de companys i companyes van poder escoltar les explicacions, les propostes i participar del debat, com d’altres i moltes vegades s’ha fet, ens trobem que la UGT lliura un correu electrònic a tota la casa on acusa a CCOO de trencar la unitat d’acció sindical, de la manca de respecte i tolerància i de que “la convocatòria unilateral de l’assemblea d’avui sigui una actitud prepotent i de supèrbia sindical”.

CCOO hem estat, des de sempre, impulsors i promotors d’assemblees generals, sectorials i conjuntes com una de les principals eines de participació dels treballadors i treballadores municipals, amb més d’una vintena d’assemblees fetes en l’actual marc de negociació de la revisió global de la relació de llocs de treball i la seva valoració. A més de la remissió al conjunt dels treballadors/res de la proposta de fitxes de funcions dels diferents llocs de treball que, com tots sabeu, la Corporació no volia que es fessin públiques i que la UGT tampoc ha tramès.

CCOO entén que convocar persones alienes a l’ajuntament per fer acte de presència en una assemblea interna de la casa, que està convocada per un altre sindicat, SI és un acte d’intimidació i prepotència.

La UGT sap perfectament que l’entrada de persones externes, com assessors a una assemblea, ha d’ésser comunicada a l’empresa pel sindicat convocant.

CCOO, de sempre, hem estat i estarem per la unitat d’acció – enunciat genèric de bones formes – però sempre amb aquelles persones i sindicats que el seu objectiu sigui la defensa majoritària del conjunt dels treballadors/res, sense exclusió, i no amb aquells que el seu objectiu és merament individual/personal.

Si la prepotència de la que s’acusa a CCOO és haver evitat que el Ple de l’Ajuntament aprovés, el passat mes de juliol, les fitxes de funcions recolzant-se en un acord que estava disposat a signar la UGT, segurament tenen raó.

Si la prepotència de la que s’acusa a CCOO és per posar-se amb la pancarta a la porta de l’ajuntament per aconseguir l’estabilitat dels llocs de treball i la regularització de la plantilla, de més de 100 companys i companyes, segurament tenen raó.

Si en lloc de criticar constantment a CCOO es dediquessin a fer propostes i no a esperar consignes, aniríem millor i, sobretot, els treballadors/res de l’ajuntament no haurien d’assistir sorpresos a una “baralla” entre dos sindicats que, es suposa, saben on tenen l’adversari.

La saviesa popular diu que “no es pot anar a missa i a la processó repicant”, i això és totalment visible quan alguns intenten quedar bé amb els treballadors/res i amb l’empresa.



Mollet del Vallès, 27 d’octubre de 2008

No hay comentarios: