03 octubre 2010

Gràcies a tots i totes per fer possible que el 29-S hagi estat un dia de vaga general

Avui podem llegir i escoltar als mitjans de comunicació valoracions diverses de la vaga general, segons la ideologia o els interessos polítics i econòmics que hi ha darrere de les línies editorials que representen.
Però el que ningú no pot discutir, i així es va viure, és que el trànsit i el consum elèctric van ser com un dia festiu; que els transports públics a les hores de serveis mínims no es van omplir com un dia feiner; que els polígons industrials van estar buits des de la nit abans; que els moviments de les ciutats es van acostar més al d'un dia festiu que no pas laborable; i que les manifestacions de la tarda van omplir els carrers de les nostres ciutats. Per això ens hem de felicitar i sentir-nos orgullosos d'haver fet possible visualitzar que hi ha un rebuig generalitzat a unes mesures polítiques que volen una sortida de la crisi en contra dels treballadors i les treballadores, dels seus drets laborals i socials. Davant d'aquesta resignació installada del "no hi ha res a fer" davant dels mercats i dels poders econòmics i financers, hem contraposat la nostra força, la dels treballadors i les treballadores organitzats pels sindicats, per dir "així no". Hi ha altres maneres de fer les coses i hi ha una altra manera de sortir de la crisi que sigui més justa i més útil per tenir un mercat laboral que abandoni la competitivitat en baixos costos laborals i en precarietat, i que aposti per guanyar productivitat amb innovació, qualificació de les persones i productes de més valor afegit.
Hem fet la vaga perquè defensem el dret al treball amb dignitat i justícia i perquè sabem que aquesta reforma laboral és una contrareforma que ens portarà més atur i precarietat, ja que s'afavoreix l'acomiadament més fàcil i barat i més desequilibri en la relació entre empresaris i treballadors. I ho hem fet com sabem, convocant els treballadors i les treballadores assalariats, als quals representem, a paralitzar la producció i a fer-ho visible al carrer.
Ara toca gestionar bé l'èxit d'aquest dia. Tenim propostes per canviar les coses i per evitar que les properes reformes anunciades no es facin, un cop més, malmetent els drets laborals i socials i reduint el feble Estat del benestar, i estem disposats a negociar-les.
El nostre objectiu no era fer vaga, sinó canviar les polítiques regressives del Govern. De ben segur que la resposta collectiva del 29-S serà útil per canviar la reforma laboral i evitar altres agressions als nostres drets.
Gràcies a tothom per ajudar a aconseguir-ho.

No hay comentarios: